News

Fantasy Flight Games najavio Android RPG izdanje

Fantasy Flight Games je najavio da donosi Android svet u njihovu Genesys RPG liniju proizvoda.

Nakon objavljivanja generičkog fleksibilnog RPG sistema Genesys, red je došao da se zainteresovanim igračima ponude i svetovi za njihove avanture. Prvi na listi je, naravno, Android, za koji Fantasy Flight Games još uvek ima licencu iako je obustavio izdavanje  kartične igre Netrunner.

Kampanjska knjiga Shadow of the Beanstalk evoluira osnovni sistem kreiranja karaktera u Genesys RPGu da bi bolje legao naučnofantastičnom Android svetu u kome su igrači građani sveta u kome vladaju megakorporacije u večitoj borbi protiv andergraund hakera.

Arhitipovi karaktera reflektuju različite nivoe tehnološke naprednosti i društvenog statusa, od klonova i vojnika do bioroida i prirodnjaka, a svaki od njih donosi jedinstvene veštine i talente.

Zanimljiv dodatak je i “favour economy” mehanika, pomoću kojih igrači mogu da povećaju svoju imućnost. Priklonite se nekoj megakorporaciji ili budite njihov dužnik. Šta god izabrali, buduće interakcije sa kraljevima Novog Angelesa će se odraziti u nastavku vaše kampanje ili avanture.

U ovoj knjizi se nalaze informacije pogodne i za igrače i za GMove. Oprema, oružja, NPC, neprijatelji i saveti za vođenje avantura i kampanja u Android svetu su, kao što je i očekivano, upakovani u ovaj tvrd povez od 256 strana.

Drugi deo knjige je posvećen detaljnijoj istoriji ovog sveta i informacijama za “obe strane stola”: od sitnih uličica i blokova do nebodera i virtuelnog svemira. Fantasy Flight Games je već najavio i drugo izdanje u Android RPG seriji koji je čisto lore fokusirana knjiga, koja još detaljnije opisuje ovaj svet.

Shadow of the Beanstalk i The Worlds of Android još uvek nemaju datum izlaska.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.