Boardgames

Nedeljne vesti 3.8. – 10.8.2018

Možete li zamisliti koliko je teško biti moćni rendžer na 35 stepeni? E pa probajte u novom izdanju Renegade Game Studios i Hasbroa, Power Rangers: Heroes of the Grid. Uvek smo govorili da je lakše biti zloća. Prizivate i cimate druge da se šopaju u vaše ime. Eto pogledajte Evil High Priest u izdanju Petersen Games. Quined Games sprema drugo izdanje Firence dok Renegade Game Studios priprema turističko ekonomso letovanje u Passing Trough Petra. CMON premešta Arcadia Quest u svemir i zvaće se, neočekivano, Starcadia Quest. White Wolf Studios je najavio legacy naslov sa temom Vampire The Masquerade igara. Uživajte, i pijte dosta vode.

Passing Trough Petra

Passing Trough Petra

Bože, Petra, Renegade Game Studios je najavio igru putovanja kroz jedan od najpoznatijih arheoloških gradova… Petra. U Passing through Petra, igrači će se vratiti kroz istoriju Jordana i vreme karavana i trgovaca koji zadovoljno trljaju ruke kada god novi putnik-namernik prođe kroz peščani kanjon. Na igri radi Aleks Kevern (World’s Fair 1893), u kutiji vas očekuju prelepe komponente, a u prodaju dolazi u oktobru.

Evil High Priest

Evil High Priest

Uvek je zanimljivo izigravati zloću u igrama, a naročito kada imate priliku da budete Ktuluov namesnik. Evil High Priest ima upravo to za temu, a igrači će predvoditi kultove posvećene starim bogovima Cthulhu mitosa u ovoj worker placement igri. Pored mumlanja inkantacija i crtanja pentagrama, treba se obračunati i sa istražiteljima koji previše njuškaju. Petersen Games će u oktobru objaviti osnovnu verziju igre i dve ekspanzije – The Blood Ceremony i The Dark Rituals – koje dodaju po četiri nova božanstva, table i još koješta.

Power Rangers: Heroes of the Grid

Power Rangers: Heroes of the Grid

Još jedna najava iz Renegade Game Studios dolazi kroz saradnju sa kompanijom Hasbro. Moćni Rendžeri dolaze na tablu u novoj kooperativnoj igri Power Rangers: Heroes of the Grid koju je razvio Džonatan Jing (Star Wars: Imperial Assault). Do pet igrača (logično) preuzima uloge originalne postave rendžera iz Ejndžel Grouv srednje škole kako bi zaustavio Ritu i čitavu plejadu karakondžula. Među brojnim minijaturama će se naći i Zordovi, mada nismo uspeli da saznamo da li će biti moguće sastaviti ih u Megazorda. Igra izlazi na proleće 2019. godine.

Firenze

Firenze

Ukoliko vas put nikada nije doveo u Firencu, kroz istoimenu igru iz Quined Games ćete moći da doživite jednu eru ovog italijanskog grada. Smeštena u period između 12. i 14. veka, Firenze vas stavlja za čelo uticajnih, moćnih porodica koje se nadmeću kako u politici, tako i u izgradnji velelepnih vila kako bi pokazali svoj prestiž. Firenze u svom drugom izdanju izlazi na Essen Spiel sajmu krajem oktobra.

Starcadia Quest

Starcadia Quest

A kada smo već na temi minijatura – CMON je najavio sledeće poglavlje Arcadia Quest smešteno u svemir. Logično nazvana Starcadia Quest, igra će preneti poznati gameplay, ali sa brojnim sitnim unapređenjima kojima se izdavač nada da će učiniti igračke sesije još zabavnijim. Umesto kampanje, svaki scenario će imati kartice sa misijom i uputstvima kako postaviti tablu, a tu su i nove karte sa događajima koji će dalje uticati na scenario. Igra dolazi 28. avgusta na Kickstarter.

Vampire the Masquerade: Heritage

Vampire the Masquerade: Heritage

Posle frpovanja i larpovanja sa veštačkim očnjacima, došao je red i da postavimo vampire na sto. Tačnije, igru Vampire: The Masquerade – Heritage, veliku legacy igru iz White Wolf Entertainment razvijenu u saradnji sa Nice Game Publishing GmbH. Igrači će moći da prekroje 700 godina vampirske istorije, istovremeno povećavajući uticaj svog klana na svet tame i razvijajući krvnu liniju. Priča će se razvijati kroz čak 60 likova na koje će moći da se utiče (ujedanjem za vrat naravno), a zanimljivo je da će njihove karte dolaziti već u slivovima. Igra obećava brze partije trajanja do 40 minuta. Prvi demo je zakazan za oktobar ove godine na Essen Spiel sajmu, dok se izlazak očekuje na Essen Spiel 2019. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.