Boardgames

X-Wing igra sa minijaturama dobija novo izdanje

U jednoj dalekoj galaksiji, plastični svemirski brodići će reći ”piju-piju”… po drugi put.

Fantasy Flight Games je najavio drugo izdanje svoje izuzetno popularne igre sa minijaturama X-Wing, stone simulacije svemirskih bitaka iz Star Wars univerzuma. X-Wing Second Edition će tako osvežiti osnovne mehanike igre i veći naglasak staviti na upravljanje brodovima, ali će i uvesti korišćenje Sile, kartice koje povećavaju stres vaših pilota i vezivanje akcija sa karata. FFG najavljuje i neka kozmetička unapređenja – pre svega, krilca na X-Wingu će se pomerati. Takođe, igru će pratiti aplikacija za mobilne uređaje, odnosno sajt. Squad builder će vam olakšavati sastavljanje flote, ali će i organizatorima turnira omogućiti da podešavaju brojne parametre i čak menjaju vrednosti brodova/pilota ukoliko žele.

Kao i prvo izdanje, novi X-Wing će biti lansiran kao Core paket sa tri broda i svim potrebnim materijalima za igranje dva igrača. Pored osnovnog paketa, odmah će se u prodaji naći i nekoliko mini ekspanzija za brodovima i dodacima za igru. Kako će i novi Star Wars filmovi postati deo igre, Resistance i First Order će dobiti svoje odvojene, igrive frakcije. Ukoliko ste već skupljali X-Wing, FFG će ponuditi pakete za konverziju kako biste svoje postojeće brodove mogli da koristite u novoj igri, a pritom će isti biti kompatibilni sa pratećom aplikacijom.

Gen Con 2018 će biti prva prilika da se igrači domognu novog izdanja X-Wing, dok igra u redovnu prodaju stiže 13. septembra.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.