Boardgames

Nedeljne vesti 23.2. – 2.3. 2018

Došao je mart ali ne i proleće. Zato su tu vaše omiljene nedeljne vesti da vas zagreju dok ne prođe ova iznenadna zima. Ove nedelje čitajte o novim dodacima za Terraforming Mars i Whistle Stop. Tu je i vest on nastavku popularne kartične igre Uno. Imamo i informaicije o svemirskom đubretu, vikinzima u uskom prolazu i ljudskim tornjevima, Castellama koji su zaštitni znak Katalonije. Uživajte!

Terraforming Mars: Prelude

Terraforming Mars: Prelude

Do sada su korporacije u Terraforming Mars bile samo startni resursi za igrače. FryxGames i Stronghold Games su najavili da će se ovog leta igrači detaljnije pozabaviti planovima i prvim koracima ka teraformiranju crvene planete, Terraforming Mars: Prelude je mala ekspanzija za ovu sve popularniju igru i pozabaviće se pozadinskim pričama korporacija koje su se upustile u ovaj veliki poduhvat. Ekspanzija će se lako pridodati osnovnoj igri a prvo prikazivanje iste će biti u Junu na Origins sajmu.

DOS

DOS

Kartaška igra koju mnogi kod nas znaju kao Mau-Mau i odličan način da rasturite društvo, Uno, dobija nastavak posle pola veka. Zašto? Verovatno nikoga nije briga, a pošto je ovo druga igra u serijalu ima i vrlo logično ime – Dos (publika umire od smeha u studiju). Nova igra sada ima dve gomile na koje slažete karte, pa možete izbaciti dve karte ako zbirom odgovaraju nečemu na talonu ili naterati protivnike da vuku još karata ako se boje poklope. Dos izlazi u martu u Americi, dok je od avgusta u prodaji širom sveta.

Endless Pass

Endless Pass

WizKids je najavio avanturističku kartičnu igru pod imenom Endless Pass: A Viking Saga. Igrači su u ulozi vikinga koji pretražuju kanjon i bore se protiv nepresušne horde monstruma. Vikinzi ne bi bili to što jesu da se ujedno ne pesniče između sebe za slavu! Igra se očekuje u prodavnicama tokom aprila 2018. godine.

Castell

Castell

Sigurno ste videli ljudske tornjeve, Castelle, koji su jedan od zaštitnih znakova Katalonije. Ova tradicija pravljenja najviših ljudskih tornjeva na festivalima širom Katalonije je sada pretočena u društvenu igru Castelle u izdanju Renegade Game Studios. Igrači su u ulozi menadžera timova koji tokom jedne festivalske godine posećuju gradove, proširuju svoje timove, uče nove tehnike pentranja i balansiranja i najvažnije, takmiče se na turnirima za najviši ljudski toranj. Igra je dostupna za naručivanje preko sajta izdavača.

Whistle Stop: Rocky Mountains

Whistle Stop: Rocky Mountains

Bezier Games je najavio da će tokom avgusta 2018. godine objaviti ekspanziju za njihovu popularnu igru sa vozovima Whistle Stop. Whistle Stop: Rocky Mountains ekspanzija donosi dodatak za osnovnu tablu koji predstavlja planinski venac i nove načine za korporacije da poentiraju i skupe slavu.

Junk Orbit

Junk Orbit

Transportovanje svemirskog đubreta za profit je tema nove igre Junk Orbit u izdanju Renegade Game Studios. U njoj su igrači u ulozi kapetana brodova koji zarađuju skupljajući svemirski otpad sa jedne planete i transportujući ga na planetu gde se isti više ceni. igra je mešavina oprobane pokupi i donesi mehanike sa inovativnim sistemom pomeranja brodova pomoću gravitacionih sila planeta i meseca. Igra se očekuje u prodavnicama tokom juna 2018. godine.

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.