Boardgames

Nedeljne vesti 16.2. – 23.2. 2018

Počela je sezona sajmova a sa njima dolazi i veliki broj noviteta i ekskluzivnih vesti. U Njujorku je Games Workshop najavio da Blood Bowl dobija pristupačniju verziju pod imenom Blitz Bowl, Floodgate Games je spremio dodatak za Sagradu a Avalon Hill uvodi zombije u svoj dugogodišnji brend Axis & Allies.  Tu su još i noviteti iz Arcane Wonders, Renegade Games Studija i Pandasaurusa. Uživajte!

Blitz Bowl

Blitz Bowl

Games Workshop je na upravo završenom Toy Fair 2018 u Nju Jorku po prvi put prikazao Blitz Bowl. Ovo je manja, brža i intenzivnija verzija njihovog višedecenijskog hita Blood Bowl, koji predstavlja fantazijsku verziju američkog fudbala. Tabla je manja, kao i broj igrača a pravila su pojednostavljena i zbog većeg oslanjanja na kartice više orijentisana ka igračima društvenih igara. Blitz Bowl obećava puno zabave u mečevima koji će trajati do 40 minuta a izlazak se očekuje kasnije ove godine.

 

Axis & Allies and Zombies

Axis & Allies and Zombies

Ogranak kompanije Wizards of the Coast, Avalon Hil je objavio prve informacije u “strašnoj” novoj verziji klasične ratne strategije Axis and Allies. Axis & Allies and Zombies su dizajnirali  Majk Mearls (Betrayal at Baldur’s Gate, Dungeons & Dragons 5th Edition), Skot Van Esen (Magic: The Gathering, Transformers TCG) i Rajan Miler (Magic: The Gathering, Duel Masters TCG).

U ovom izdanju Drugog Svetskog Rata, igrači birtaju stranu i bore se protiv drugih igrača (druge strane) kao i protiv ustanka nemrtvih spodoba. Predsednik Wizards of the Coast, Kris Kuk je najavio da u ovoj igri možemo očekivati tenkove sa motornim testerama kao moždane zrake. Igra je zamišljena za 2-5 igrača a trajaće od 60-180 minuta. Datum izlaska i cena nisu objavljeni.

 

Duelosaurus Island

Duelosaurus Island

Kickstarter hit Dinosaur Island dobija prvi spin-off nastavak u izdanju Pandasaurus Games. Igra za dva igrača, logično nazvana Duelosaur Island, prikazana je izdavaču prošle godine pred Gen Con i čelnici Pandasaurus Games su odmah znali da žele da podrže projekat. Kako ovo ne bi bila samo kopija igre prepakovana u manji format, ubačene su neke nove ideje sa kartama koje vam daju nove akcije i dinosauruse, a nove DNA kockice će moći da se kombinuju sa onima iz originalne igre. Duelosaur Island se očekuje tokom godine u prodaji, a koštaće duplo manje od Dinosaur Island.

Sagrada 5&6 Player Expansion

Sagrada 5&6 Player Expansion

Sagrada, u izdanju Floodgate Games, je tokom vremena koliko je dostupna na tržištu pokupila veliki broj simpatija zbog svoje jednostavnosti i zanimljive teme. Izdavač je pre nekoliko dana putem Instagrama najavio ekspanziju za ovu popularnu igru. Ova ekspanzija povećava potencijalni broj igrača sa 4 na 6. Zbog neminovnog povećanja vremena za igranje igre u punom broju igrača dodatak donosi i privatni skup kockica za brže igranje. Izlazak Sagrada ekspanzije se očekuje tokom ovog leta.

Senshi

Senshi

Arcane Wonders je najavio novu igru Dena Manfredinija (Burgoo), malu stratešku igru Senshi. Dva do četiri igrača su u ulogama ratnika-monaha u treningu, a samo jedan od njih će postati sledeći sensei hrama. Vaši treninzi podrazumevaju snagu, veštinu, mudrost i čast, nadmudrujući se sa ostalim igračima u povlačenju diskova kojima unapređujete sposobnosti. Senshi traje oko 15 minuta i ima mehaniku eliminacije igrača. Igra će sledećeg meseca biti prikazana na sajmu GAMA, dok u prodaju dolazi u maju ove godine.

Wonderland

Wonderland

Renegade Games Studios je najavio igru koja će se prodavati samo jednog dana u godini. Wonderland je igra sa kartama koju je dizajnirao Daniel Solis (Kodama: The Tree Spirits), dok su Anita Ozburn i Bet Sobel ilustrovale celu igru. Ovo je igra za dva igrača, od kojih je jedan Alisa a drugi Crvena kraljica, nadmećući se u kontroli Zemlje Čuda. Osim što izgleda prelepo, igra dolazi i u torbici zgodnoj za putovanja. Wonderland će biti u prodaji samo 28. aprila, tako da će postati svojevrstan kolekcionarski primerak.

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.