Articles

Gloomhaven studio uz Nintendo i Activision Blizzard u top 10 najinovativnijih firmi

Gloomhaven

Gloomhaven

Izdavač epske legacy avanture Gloomhaven je uvršten u top 10 kompanija koje sprovode revoluciju u današnjem svetu igara.

Smeštanje kompanije Cephalophair na listu Fast Company najinovativnijih firmi 2018. godine, je važno iz više razloga od kojih je možda najvažniji da je jedini studio za kreiranje društvenih igara u listi na kojoj dominiraju firme vezane za video igre, esport, mobilne platforme i tehnološke inovacije. Nezavisni studio Isaka Čildresa, koji je nastao 2014. godine, kada su izdali Forge War,  se tako našao u društvu Nintenda, Activision Blizzarda, Intermedia Labs, Twitcha i IMAXa.

Čildres je pre nekog vremena najavio da radi na ekspanziji za Gloomhaven, za koju planira da bude gigantski projekat koji će se meriti sa veličinom originalne igre a bogami i kutije.

Pojavljivanje Cephalofair kompanije na ovoj listi je samo poslednja u nizu priznanja, među kojima je i Gloomhavenovo zauzimanje prvog mesta na Boardgame Geek top listi igara, sa koga je skinuo Pandemic Legacy: Season One.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.