Boardgames

Nedeljne vesti 9.2. – 16.2. 2018

Ako nas pratite duže vreme, znate da vas svake nedelje zatrpamo najavama. Ovoga puta, imamo malo manju listu ali je zato dobro probrana ”ekipa”. Dizajner igara Brass i Steam je najavio novi projekat, ekipa koja pliva u lovi posle Exploding Kittens je napravila još jednu jednostavnu party igru, a stiže i novo izdanje igre sa minijaturama koja pokušava da obori Blood Bowl sa trona.

Lowlands

Ukoliko ste izgustirali Agricolu i tražite nešto suroviju simulaciju jednostavnog života, Z-Man Games je najavio Lowlands. Smeštena na obalu Severnog mora, ovo je igra u kojoj ćete obrađivati zemlju, gajiti ovce, ali i graditi nasipe. Svako malo će naići poplava i, ako igrači zajedničkim snagama nisu ojačali nasip, rizikuju da im sve ode niz vodu. Bukvalno. Lowlands se očekuje tokom 2018. godine, sa izdanjem na nemačkom koje bi prvo trebalo da se pojavi u prodaji.

 

You’ve Got Crabs

Posle eksplodirajućih mačaka, Oatmeal je lansirao igru o krabama. You’ve Got Crabs je još jedna party igra sa crtežima poznatog karikaturiste u kojoj do 10 igrača (podeljeni u timove od po dvoje) skupljaju setove karata tako što vuku karte sa špila sve dok neko (tajno) ne signalizira saigračima da ima u ruci 4 iste karte. I to je manje-više cela igra. Ne sumnjamo da će biti hit kao i Exploding kittens. Igra je već u prodaji, a naručuje se online.

Wildlands

Martin Volas (Brass: Lancanshire) za kraj godine sprema novu igru sa minijaturama Wildlands. U ovoj brzoj skirmish igri, dva do četiri igrača preuzimaju kontrolu nad fantazijskim rasama u borbi za naslovno kraljevstvo. Svaka od zaraćenih strana ima sebi specifične prednosti i mane, a igra dolazi sa 20 minijatura. Igranje iznova bi trebalo da vam uvek ponudi drugačije opcije, jer izdavač Osprey Games navodi da je moguć veliki broj kombinacija ciljeva i postavki. Igra se očekuje tokom četvrtog kvartala ove godine.

Terrors of London

Terrors of LondonKolossal Games je najavio novu asimetričnu kartičnu igru Terrors of London. Tematski igra je smeštena pred kraj 19. veka u London u kome žive četiri grupacije koje vode skriveni rat. Ovo je igra u kojoj gradite špil pun monstruma i relikvija sa kojima putem komboa pokušavate da suparnike izbacite iz igre. Datum izlaska još uvek nije poznat.

Galaxy Hunters

Galaxy Hunters

IDW Games, zajedno sa brazilskim izdavačem, Taberna Jogo, sprema englesko izdanje Galaxy Hunters. Ovo je euro igra sa velikim robotima, što je uvek dobra kombinacija. Igru je dizajnirao Danijel Alves i zamišljena je za 2-4 igrača koji pilotiraju velike robote koji se bore protiv gigantskih monstruma za slavu, resurse i novac. Engleska verzija će biti finansirana putem Kickstarter platforme u kampanji koja počinje 28. marta. U prodavnicama se očekuje tokom avgusta 2018. godine.

Dreadball 2nd Edition

Dreadball 2nd Edition

Posle skoro godinu dana isčekivanja Mantic Games je spremio novu ediciju futurističkog fudbala za 19. mart. Dreadball 2nd Edition je naučnofantastični sport sa brzom akcijom kao i u prethodnoj ediciji ali sa pojednostavljenim pravilima, rebalansiranim timovima, ligom i turnirskim pravilima. Tu su takođe i kapiteni timova koji dodaju tim bilding i strateške opcije. Osnovna kutija će sadržati dva tima  – The Ninth Moon Tree Sharks i Draconis All-Stars sa plastičnim minijaturama za igrače i kapitene, i svom propratnom opremom.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.