Boardgames

Nedeljne vesti 5.1. – 12.1. 2018

Stari Ktulu je imao farmu, ftagn ia ia oj! Ove nedelje našim vestima dominiraju Lavkraftovski užasi s druge strane realnosti, ali našlo se ponešto i za igrače koji ne mirišu horor.

Catan će dobiti još jednu verziju, verovali ili ne. Šta kažete, verujete? Dobro onda, šta kažete onda na kaubojsku igru građenja na Divljem Zapadu ili malo istorijske zanimacije u novoj Memoir ekspanziji? Super, dakle, nastavite da čitate.

Arkham Horror: Return to the Night of the Zealot

Arkham Horror: Return to the Night of the Zealot

Arkham Horror LCG se vraća svojim počecima sa ekspanzijom koja ponovo ispisuje prvo poglavlje priče ove avanturističke kartične igre. Return to Night of the Zealot je nadogradnja prve kampanje koja se nalazi u osnovnoj kutiji ove kartične igre.

Ovaj novi set donosi nove monstrume i događaje kao i alternativna poglavlja za tri Night of the Zealot scenarija. Sve to dolazi u lepoj kutiji sa odeljcima za svih 65 novih karata kao i za karte iz osnovnog seta koje pripadaju ovoj kampanji. Fantasy Flight Games je izlazak ove ekspanzije najavio za drugi kvartal 2018. godine.

Multiuniversum

Multiuniversum

 

Grey Fox Games je najavio Multiuniversum za mart 2018. godine. Igrači su u ulozi naučnika koji radne u super tajnoj laboratoriji – CERN (?). Dok su eksperimentisali sa teletransportacijom u pokušaju da kreiraju vremensku mašinu, dobri naučnici su otvorili portale ka novim dimenzijama.

Monstrumi iz drugih dimenzija pokušavaju da dopru do naše, za njih nove dimenzije a naučnici moraju da pozatvaraju ove portale pre godišnjeg obračunavanja budžeta. Igru je dizajnirao Manuel Corela (SUPERHOT Card Game) a ilustracije su radili Pavel Niziolek i Pjotr Uzdovski.

 

MEMOIR `44: Trough the Jungle and Desert

MEMOIR `44: Trough the Jungle and Desert

Dve godine nakon izlaska prve ekspanzije iz druge serije mapa za Memoir `44, stiže nam Through the Jungle and Desert. Posle ekspanzije iz 2016. godine, The Battles of Khalkin-Gol, nova ekspanzija popularne ratne igre Ričarda Borga vodi nas u burmanske džungle i Severnu Afriku.

U paketu stiže 6 standardnih scenarija sa obojenim terenom i pozicijama jedinica kao i sa istorijskom podlogom i dodatnim pravilima. Ovi scenariji se mogu igrati ponaosob ili kao celina kroz kampanju. Tu su i dva Overlord scenarija  kao i dva nova špila borbenih karata.

Da bi mogli da igrate ovu ekspanziju potrebni su vam osnovni set Memoir `44 kao i Pacific Theater i Mediterranean Theater ekspanzije. Ako sve to imate, ili ćete nabaviti, Days of Wonder najavljuje Through the Jungle and Desert za april 2018. godine.

 

Catan: The Rise of the Inca

Catan: The Rise of the Inca

Ah, taj Catan, jednostavno ne može da prođe godina bez nekoliko novih verzija ili ekspanzija ove klasične igre. Kosmos je tako najavio Catan: The Rise of the Inca kao nezavisnu igru u serijalu za 3 do 4 igrača koji će trgovati kakaom, ribom i perima umesto ciglama i ovcama. Novina je da možete izgubiti svoja naselja usleg prirodnih nepogoda, čime se otvara mogućnost da drugi igrač zauzme vašu teritoriju. Igra se očekuje na policama u julu ove godine.

 

Capital City

Capital City

Kauboji raspoloženi za malo graditeljskog posla bi trebalo da obrate pažnju na Capital City iz Calliope Games. Ova brza kartična igra smeštena je na Divlji Zapad gde se do 6 igrača takmiči u izgradnji novog gradića koji će privući najviše došljaka i sa njima zlatnike. Igrače očekuje nadmetanje i cenjkanje, a igra nosi simboličnu cenu od 20 dolara. Capital City je trenutno moguće kupiti samo u Severnoj Americi, a nešto kasnije ove godine očekuje se i u ostatku sveta.

 

Tower of Madness

Tower of Madness

Ovonedeljne vesti smo otvorili i zatvaramo Cthulhu vestima. Smirk & Dagger Games je za jun najavio The Tower of Madness, 3D igru koja kombinuje uvek popularnu igru Jenga i rolanje kockica sa puno, puno napetosti dok se užasi s onoga sveta približavaju. Toranj krije raznobojne klikere koji predstavljaju opasnosti, a igrači ih oslobađaju uklanjanjem pipaka sa čitave skalamerije. Za ljubitelje horora i blesavih igara, nešto što svakako treba isprobati.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.