Boardgames

WizKids licencirao i Magic: The Gathering

WizKids je najavio da proširuje svoje partnerstvo sa Wizards of the Coast, koje će sada uključiti i licencu za Magic: The Gathering. Sa njom će ova kompanija početi proizvodnju linije minijatura i društvene igre bazirane na ovoj intelektualnoj svojini WOTCa.

Prvobitno partnerstvo ove dve kompanije se odnosilo samo na Dungeons & Dragons licencu i proizvodnju igara bazirane na popularnom RPG sistemu.

Trenutno neimenovana društvena igra ima neke tematske sličnosti sa prethodnim naslovom WOTCa, Arena of the Planeswalkers. U njoj su igrači bili u ulozi planeswalkera, skupljali manu sa raznih izvora na tabli koja predstavlja Dominariu i kasnije se sa punom rukom magija sunovratili na protivnike.

WizKids je najavio da novi projekat neće imati nikakve mehaničke sličnosti sa ovim naslovom iz 2015. godine i da će imati originalne mehanike i taj voljeni Euro šmek.

Linija minijatura će se sastojati od fabrički obojenih figurica urađenih po likovima sa token creature karata iz Magic: The Gathering. Ideja kompanije je da se ovi modeli koriste tokom normalnih partija MTGa, gde bi zamenile token karte.

U poslednjih nekoliko godina kvalitet WizKids igara i minijatura je nezaboravno loš, te ne sumnjamo da će i kvalitet ovih igara biti na istom nivou, tek toliko da se pokriju troškovi licenciranja.

Najavljena društvena igra i linija minijatura se očekuju sledeće jeseni.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.