Boardgames

DialVision aplikacija u ulozi nišanskog sistema u X-Wing Miniatures Game

X-Wing Miniatures Game je igra koja je do sada najuspešnije, najefektnije a uz to i ne tako jeftino, uspela da dočara dogfight borbe iz Star Wars serijala. Kreacija Fantasy Flight Games nam prikazuje zaslepljujuće lasere, izbegavanje torpeda za dlaku i vratolomne manevre borbenih letelica uz pomoć plastike i kartona.

Nova aplikacija za iPhone i iPad pomaže ovoj igri da bude jedan korak bliže onome što vidimo na filmskom platnu, tako što u igru unosi pravi kompjuterski sistem za nišanjenje koji prekriva tablu za igranje.

Dial Vision u akciji

DialVision u akciji

DialVision je aplikacija koju razvija Melisa Ludovajs i koristi “augmented reality” sistem da projektuje virtuelne šablone koji se koriste za pomeranje minijatura kao i šablone za domet naoružanja. Ovi šabloni se projektuju preko same table za igranje, u koju gledate kroz telefon ili tablet.

Ova besplatna aplikacija ima i meni u kome korisnici, pardon, piloti mogu izabrati koji borbeni brod pilotiraju, pre nego što izaberu manevar, bustovanje, barrel roll ili neku drugu vratolomiju. Igrač zatim izniveliše beli pravougaonik na ekranu sa modelom na tabli, a aplikacija zatim prikazuje gde će brod završiti svoj manevar i šta će moći (i da li će moći) da gađa na kraju manevra. Na ovaj način se eliminiše nagađanje, gubljenje vremena prevrtanjem knjižice sa pravilima a sigurno pomaže i u izbegavanju sudara.

DialVision: Šta vozimo danas?

DialVision: Šta vozimo danas?

Iako ova aplikacija možda nije precizna u milimetar, što je zahtev na turnirskim takmičenjima, i dalje je zanimljiv primer kako tehnologija sve više prodire u svet društvenih igara kao suplement taktilnoj zabavi.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.