Boardgames

Nedeljne vesti 13.10. – 20.10. 2017

Dobrodošli u nedeljne vesti! Ovo je poslednje izdanje nadaleko poznatih i cenjenih vesti za ovaj mesec jer će redakcija Pitchwise.net sledeće nedelje biti n Nemačkoj, na Essen Spiel 2017 sajmu. U ovonedeljnim vestima imamo dve igre koje dele istu mehaniku draftovanja kockica – Harvest Dice i Dragonsgate College. Jedna je o zemljoradnji a druga o fakultetski obrazovanim avanturistima. Z-Man Games i Uve Rosenberg su spremili po ekspanziju za dva euro naslova – Fields of Arle i viking simulator A Feast for Odin. Popularna igra Junta dobija svoju kartičnu verziju a Whats Your Game? je najavio novi naslov Loot Island.

Znači da sumiramo – diktatori, zemljoradnici, trgovci, vikinzi, gusari, i fakultetski obrazovani avanturisti. Za svakog ponešto.

Harvest Dice

Harvest Dice

Grey Fox Games je pripremio novu “draftujmo kockice” igru pod imenom Harvest Dice. U ovoj igri mi smo u ulozi farmera, i pokušavamo da povećamo vrednost naše obradive površine sadeći kockice koje su dostupne svim igračima. Naravno, tu su sitna pravila, na primer, koje povrće, pardon kockica, može gde da ide na zemljište. Takođe hranimo svinje, jer svinje ne prave problem da li su u pitanju kockice ili povrće. Ova zanimljiva igra će imati svoju premijeru iduće nedelje na Essenu, a u prodavnicama će se naći nekoliko nedelja kasnije.

Dragonsgate College

Dragonsgate College

Poljski izdavač NSKN će na Essenu imati premijeru svoje “draftujmo kockice” igre Dragonsgate College. Ovo je univerzitet za talentovane avanturiste koji vole da tumaraju tunelima, ruševinama i ostalim mestima punim memle i prašine. Igrači se u Dragonsgate College nadmeću za prestiž katedre. Svaki igrač predstavlja jednu školu i trudi se da angažuje najbolje profesore, saradnike, kafe kuvarice i tetkice. Takođe će slati studente kroz trening lavirinte i lagume, što zarad ličnog zadovoljstva što zarad prestiža škole.

A Feast for Odin: Lofoten, Orkney and Tierra del Fuego

A Feast for Odin: Lofoten, Orkney and Tierra del Fuego

Ako ste mislili da je A Feast for Odin velika igra, Uve Rosenberg i Z-Man Games ne misle tako. Masivna simulacija vikinškog života će dobiti i ekspanziju koja će svoju premijeru imati na Essen sajmu iduće nedelje. A Feast for Odin: Lofoten, Orkney and Tierra del Fuego dodatak se sastoji od nekoliko mini ekspanzija koje mogu biti dodate u osnovnu igru i predstavljaju nove teritorije koje Vikinzi mogu istraživati.

Još jedan naslov iz kataloga Z-Man Games dobija dodatak. Fields of Arle, dizajnera Uve Rozenberga, dobija dodatak pod imenom Tea & Trade. Ova ekspanzija pre svega povećava broj mogućih igrača na tri. Takođe uvodi novi resurs, čaj, kao i luke i mehaniku obrade zemlje i oslobađanja prostora za nove useve. Dodatak će imati premijeru na predstojećem Essen sajmu a u prodavnicama će se pojaviti sledećeg meseca.

Junta: Las Cartas

Junta: Las Cartas

Klasična igra života u banana republici, konkretno onoj karipskoj, uskoro ne samo što dobija osveženo reizdanje već i kompaktnu verziju. Junta: Las Cartas vas, kao i njen prethodnik, stavlja u ulogu đunte… ne, Hunte, korumpirane organizacije koja je preuzela državu. Krašćete glasove na izborima, dizati zgrade u vazduh, unajmljivati vojsku i biti potpuno đubre prema ostalim igračima za stolom. AEG ovu igru donosi u prodavnice tokom novembra tekuće godine.

Loot Island

Loot Island

Malo ostrvo u Indijskom okeanu je obavila strašna kletva, crna mađija i petak trinaesti. To ostrvo je Loot Island, a dva do pet igrača će morati da sarađuju ne bi li izvukli žive glave sa ostrva, ali i takmičiti se u odnošenju što većih količina blaga. Ne naročito komplikovana igra izdavača What’s Your Game, Loot Island će biti objavljen sledeće nedelje na sajmu Essen Spiel.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.