Boardgames

Nedeljne vesti 5. 05. – 12. 05. 2017.

Prenosimo vam najvažnije vesti iz sveta vašeg omiljenog hobija za proteklu nedelju. Stižu nam ekspanzija za Five Tribes, T.I.M.E. Stories, kao i ekspanzije za Imperial Assault, Rebellion i Eldritch Horror. Pored ovoga imamo detalje o novim igrama – Oath of the Brotherhood i Outpost: Siberia.

Evo svih detalja:

Five Tribes: Whims of the Sultan

Days of Wonder je najavio dodatak za igru Bruna Katale Five Tribes. Ekspanzija pod imenom Whims of the Sultan će omogućiti uključenje i petog igrača u ovu popularnu euro igru. Pored komponenti za petog igrača ekspanzija donosi i Fabulous Cities pločice. Kada igrači posete ova mesta dobijaju dodatne glory poene ako ispune sultanove zahteve. Dodatak se očekuje da bude u evropskim prodavnicama u junu.

 

Oath of the Brotherhood

Oath of the Brotherhood je nova strateška euro igra od izdavača Alderac Entertainment Group. U ovoj igri se 2-5 igrača takmiče u izvršavanju misija koje direktno utiču na njihov status kod Gusarskog Bratstva. Jer samo članovi bratstva mogu biti regrutovani za gusarske avanture. Očekivani izlazak igre je sredina juna.

Outpost: Siberia

Jedan od kreatora Dead of Winter igre, Džonatan Gilmor, ima novu igru koja je takođe od igrača traži preživljavanje u horor okruženju. Outpost: Siberia je kooperativna kartična igra gde igrači u ulozi istraživača, moraju zajedničkim snagama da se izbore sa nedaćama u smrznutim pustošima. Igra ima zanimljiv dual-facing sistem, gde svaka karta moze biti i dobra i loša. Ovo je prva od četiri Outpost igara koje će se dešavati na različitim svetskim lokacijama i biće upakovane u metalne konzervice. Outpost: Siberia, u izdanju IDW Games  izlazi krajem avgusta.

TIME Stories: Lumen Fidei

Amodee je najavio petu ekspanziju za T.I.M.E. Stories pod imenom Lumen Fidei. U ovoj ekspanziji, dizajner Urlik Maes vodi  igrače na putovanje u srednjovekovnu Španiju u vreme kada se bliži kraj Reconquista ratova.

Imperial Assault: Heart of the Empire

Popularna avanturistička Star Wars igra, Imperial Assault, dobija novu veliku ekspanziju. The Heart of the Empire vodi igrače na Coruscant, u srce Imperije. Kampanja će pričati priču o tri strane, Otporaši, Imperator i sitaš Maul,  koje užurbano traže izgubljeni Džedajski artefakt. U kutiji ima trista čuda i naravno da je Fantasy Flight Games odvojio tri važne figure u zasebna pakovanja. Maul, Palpatin i Ašoka Tano se prodaju posebno. Ova ekspanzija izlazi u trećem kvartalu 2017. godine.

Rebellion: Rise of the Empire

I druga Star Wars igra na tabli, Rebellion, dobija ekspanziju. Rise of the Empire je inspirisana događajima opisanim u filmu Rogue One, i dodaje puno novih heroja, negativaca, svemirskih brodova, trupera i vozila iz pomenutog filma. Takođe, dodati su i neki poznati elementi iz klasične trilogije kao i iz Star Wars: Rebels. Fantasy Flight Games je najavio izlazak za treći kvartal 2017. godine.

Eldrich Horror: Cities in Ruin

Ako još uvek imate mesta na stolu kada postavite Eldritch Horror, evo nove ekspanzije za vas. Cities in Ruin uvodi Shudde M’ell koji samo što se nije probudio. Njegovo džilitanje i drmusanje se odražava na igru putem Disaster karata, Poplave, spontano sagorevanje gradova i ostale stavke navedene u polisama osiguranja su siguran znak da se Ancient One budi. Sve u svemu, Fantasy Flight Games najavljuje još karata, još nesrećnih istražitelja koji će poludeti i još dobre zabave u Mitos fazama.

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.