Boardgames

Nedeljne vesti 14. 04. – 21. 04. 2017.

Prenosimo vam najvažnije vesti iz sveta vašeg omiljenog hobija. Fantasy Flight Games je objavio dve velike vesti vezane za njihove LCG igre. Evo najvažnijih vesti za ovu nedelju:

Legend of the Five Rings: The Card Game

Fantasy Flight Games je najavio novi naslov u njihovoj seriji kartičnih (LCG) igara. Na jesen ova kompanija će izbaciti osnovni set za Legend of the Five Rings: The Card Game. Ova igra je originalno izdata 1995. godine kao CCG igra sa solidnim uspehom i publikom. Nakon 17 godina, Fantasy Flight Games reizdaje ovu igru u Living Card Game formatu u kome će se dva igrača boriti za vojnu i političku kontrolu zemlje dok održavaju striktan kod časti Rokugana. Osnovna kutija će imati sve što je potrebno za igranje jednog od sedam klanova. Očekivani izlazak igre je u trećem kvartalu 2017. godine, a prvi put će biti prikazana na GenCon 2017.

Caverna: Cave vs Cave

Uve Rosenberg i Mayfair Games su najavili dugo očekivanu verziju Caverna igre za dva igrača – Caverna: Cave vs Cave. Kao i verzije Agricole i Le Havre za dva igrača, ova igra uzima osnovnu mehaniku iz svoje veće verzije i pojednostavljuje je za 20-40 minutnu zabavu za dva igrača. U prodavnicama se očekuje u junu 2017. godine.

The_Path_to_Carcosa

Fantasy Flight Games je pored nove kartične igre najavio i drugu deluks ekspanziju za popularnu LCG kartičnu igru Arham Horror: The Card Game, pod imenom The Path to Carcosa. Pored novih sccenarija i encounter karata, nova ekspanzija donosi i 6 novih istražitelja. Sa njima dolaze i 62 nove karte. Ekspanzija će biti u dostupna u vašoj omiljenoj hobi radnji u trećem kvartalu 2017. godine.

Star Cartel

Osprey Games je najavio izlazak Star Cartel. Po samom nazivu možete pogoditi da se radi o svemirskoj trgovačkoj igri. Igrači su u ulozi trgovaca i švercera, a cilj im je da prodajući robu Kartelu podignu vrednost robe koju imaju u svojim teretnim svemirskim brodovima. Ova igra za 3-6 igrača će biti dostupna u julu 2017. godine.

DC Comics Dice Masters: Batman

Kompanija WizKidz je najavila najnoviji dodatak za popularnu igru u liniji Dice Masters, koju su kreirali Erik Lang i Majk Eliot. Nova igra se zove DC Comics Dice Masters: Batman. U brendiranoj igri, igrači će birati više od 30 heroja i negativaca iz popularnog univerzuma DC stripova.

Kharnage: Tricks and Mercenaries

Asmodee je najavio ekspanziju koja predstavlja novu armiju za njihovu igru Kharnage. Nova ekspanzija, pod imenom Tricks and Mercenaries, donosi nove taktike i jedinice za ovu popularnu kartičnu igru za 2-4 igrača, Ova ekspanzija će biti dostupna u trećem kvartalu 2017. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.