Boardgames

Objavljene Golden Geek Awards 2016 nominacije za najbolje društvene igre

mediumbanner_bg_awards_goldengeek

Poznati sajt za društvene igre, Board Game Geek, jedanaesti put organizuje glasanje za najbolje društvene igre godine. Sajt je objavio nominacije za ovu prestižnu nagradu u svim kategorijama, među kojima su i igra godine, art i prezentacija, kartična igra, najinovativnija igra.

Glasanje je omogućeno svim članovima ovog sajta koji podržavaju isti svojim donacijama. Fantasy Flight se u listi pojavljuje sa svojim Star Wars: Rebellion, Arkham Horror: The Card Game i Mansions of Madness: 2nd Edition i jedan je od pretendenata za najvažnije nagrade. Sa druge strane Stonemaier Games je u toku prošle godine objavio veliki hit Scythe, koji će najverovatnije osvojiti nagradu za najbolji “Art i Prezentaciju”.  Stronghold Games je u prošloj godini imao veoma jak naslov – Great Western Trail, koji se visoko kotira na BGG listama.

Veliki broj kvalitetnih naslova pokazuje da društvene igre i industrija koja stoji iza njih, doživljava renesansu koju možemo porediti sa eksplozijom video igara tokom osamdesetih godina prošlog veka. U ekspanziji ovog hobija pomogla je i platforma Kickstarter, koja je u prošloj godini zabeležila najveći rast prijava za podržavanje novih društvenih igara – čak 25%.

Evo i kompletne liste nominovanih igara u svim kategorijama:

Igra Godine

Igra Godine za 2 Igrača

Art i Prezentacija

Kartična Igra

Kooperativna Igra

Ekspanzija za Igru

Porodična Igra

Najinovativnija Igra

Party Igra

Print & Play Igra

Solo Igra

Strateška Igra

Tematska Igra

Ratna Igra

 

Sve informacije oko glasanja možete pronaći na BGG stranici.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.