Boardgames

Tabletopia – prvi utisci

tabletopia-logoU novom broju Playzine magazina, možete pročitati moje utiske o novoj digitalnoj platformi za društvene igre, pod imenom Tabletopia. Ona je dostupna preko Steama, i trenutno se nalazi u Early Access fazi.

Kako se direktan konkurent Tabletop Simulatoru pokazao, pročitajte u magazinu, a ovde evo uvodnog dela iz istog:

 

U poslednje vreme primetili smo porast popularnosti društvenih igara kao kontrast rasta popularnosti ne-lokalnog multiplejer igranja kod video igara. Ovaj trend rasta se pripisuje sve većim pritiskom socijalnih medija, i dnevnom interakcijom sa istim, tako da se sve više ljudi vraća tradicionalnim vrednostima igranja licem u lice, koje društvene igre predstavljaju. 
Ponekad su okolnosti takve da imate fantastičnu društvenu igru, ali nemate dovoljno slobodnih prijatelja da sa njima podelite radost.

Iako mnoge društvene igre, poput Carcassonne i Small World, imaju odlične digitalne verzije, sem poziva Skajpom i startovanja igre, ne postoje dobra rešenja koja objedinjuju sve ovo, za ljubitelje društvenih igara koji su potražili rešenje u online igranju.
Tabletopia je, najkraće rečeno, digitalna platforma za društvene igre. Ona radi na svim operativnim sistemima i uređajima. Posmatrajmo je kao Steam za društvene igre. Kada pokrenete Tabletopiju, imaćete na raspolaganju mnoštvo opcija koje će vam olakšati igranje društvenih igara.

Ceo majski broj Play! magazina, možete skinuti ovde.

2016-04-29 15_04_11-PLAY!Zine95-Maj2016.pdf - Foxit Reader

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.