Boardgames

Nove društvene igre 29.08.2020: Arkwright kao kartična igra i rođendanska Florenza

Poslednji avgustovski vikend sa paklenim temperaturama će biti još topliji, jer ćete se, pretpostavljamo, zagrejati za neke od novih naslova koje najavljujemo u ovom izdanju nedeljnih vesti. Zato uzmite rashlađenu limunadu i čitajte o kartičnoj verziji Arkwrighta, rođendanskog izdanja Florenze i novoj igri Seiđi Kanaija – The Last Brave. A onda kao hladan sladoled slede informacije o Mandala Stones, Schotten Totten 2 i Beyond the Sun. Uživajte!

Arkwright: The Card Game

Arkwright: The Card Game

Arkwright: The Card Game

Jedna od najkomplikovanijih društvenih igara, pa, verovatno ikada, postaće kartina igra. Arkwright, igra čije je “težina” označena sa pozamašnih 4.57/5 na BGG, zadavala je igračima ozbiljnu muku vođenja viktorijanskih fabrika sa sve matematikom koja uz to ide. Game Brewer trenutno ima Kickstarter kampanju za Arkwright: The Card Game, igru koja će malo, malkice olakšati igranje, ali i dalje pred igrača postavlja teške odluke. Kampanja za igru je pri kraju, uspešno je prebaen cilj, tako da je u slobodnoj prodaji očekujemo na leto 2021. godine.

Beyond the Sun

Beyond the Sun

Beyond the Sun

Rio Grande Games je najavio Beyond the Sun, scifi naslov koji je dizajnirao Denis K. Čen. Zemlja je opet u problemu i polako umire, a mi, lideri raznoraznih fakcija, se trudimo da skupimo što više resursa i iz kruga u krug guramo mrtvu ekonomiju, razvijamo nove tehnologije, pomeramo svemirske brodove i kolonizujemo nove sisteme. Ova igra smeštanja radnika i draftovanja akcija je zamišljena za 2 do 4 igrača i traje do 120 minuta. U prodavnicama bi trebala da se pojavi do kraja godine.

The Last Brave

The Last Brave

The Last Brave

Još jedna mala igra japanskog dizajnera Seiđi Kanaija (Love Letter) nalazi put i do zapadne publike. Japanime Games najavio je The Last Brave, igru za 3 do 7 igrača koja u 10 minuta pakuje lagarije, blefiranje i “daj da odigramo još jednu”. Svaki igrač ima tajnu ulogu, jednog od šampiona koji se razlikuju po klasi, elementu i oružju. Kada nekoga napadnete, otkrivate više o igračevom liku. The Last Brave se može igrati timski ili u formatu svako protiv svakog, a u prodaju dolazi tokom novembra.

Schotten Totten 2

Schotten Totten 2

Schotten Totten 2

Stiže nam i nastavak taktične igre Schotten Totten, koju je dizajnirao poznati Reiner Knicija. Schotten Totten 2 je asimetrična kartična igra koja ima sličan način igranja kao i prvi naslov. Jedan igrač je napadač i pokušava da probije zidove dvorca koji brani drugi igrač. Napadač će igrati karte na različitim lokacijama i blefom pokušavati da odvuče odbranu na drugu stranu. Ovo je igra za dva igrača i traje oko 20 minuta. IELLO je najavio da će se igra pojaviti u prodavnicama sredinom novembra.

Mandala Stones

Mandalai Stones

Mandalai Stones

Board & Dice nam uskoro donosi jednu apstraktnu igru. Mandala Stones je nova društvena igra dizajnera Filipa Glovača, poznatog po društvenim igrama o pivu (ozbiljno, čovek je napravio nekoliko igara sa tom temom). U pitanju je apstraktna slagalica koja će vam doneti šarene diskove za sto, dok ćete iste slagati u još šarenije kombinacije. Igra izlazi krajem godine.

Florenza: X Anniversary Edition

Florenza: X Anniversary Edition

Florenza: X Anniversary Edition

Cenjena kompleksna euro igra smeštanja radnika i menadžmenta resursa, Florenza, dobija svoje novo izdanje za svoj deseti rođendan. Originalno objavljena 2010, godine, Florenza je implementirana i kao kartična igra (Florenza: The Card Game, 2013.) i kao rolaj i piši igra (Florenza Dice Game, 2019.). Florenza: X Anniversary Edition donosi nova pravila, solo mod igranja i nove ilustracije i propratni materijal. Ovo je igra za 1 do 5 igrača i traje od 60 do 180 minuta. Placenta Games planira da ovo izdanje stigne u prodavnice do kraja godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.