Card Games

Slika Magic The Gathering karte prodata za 40 hiljada dolara

Originalna slika Daglasa Šulera, “Uthden Troll”, koja je iskorišćena za sada već legendarni Limited edition Alpha set za Magic: The Gathering, prodata je na MTG Art Marketu za vrtoglavih 40 000 dolara!

Uljana slika u veličini 14×19 centimetara odudara od uobičajene prakse za ostale slike iz spomenutog seta, s obzirom na to da su skeneri u prvoj polovini 1990-ih godina prošlog veka zahtevali znatno veći format.

Uthden Troll” je jedna od 28 slika koje je naslikao Šuler, a koje su 1993. iskorišćene za Alpha set.

Aukcijom je rukovodio Džek Luis Stenton, agent zadužen za prodaju slike koja je bila u vlasništvu legendarne Kaje Foglio, autorke oko 70 karata za MTG.

Kako je objašnjeno na samoj aukciji, Kaja je do slike došla nakon razmene sa samim Šulerom, tokom koje je ona njemu prosledila svoju sliku “Cuombajj Witches“. Početna cena je bila 35 hiljada dolara, da bi cena u narednih nekoliko minuta porasla na 40 hiljada. Ime kupca nije poznato.

Ipak, to nije najviša cena plaćena za neki MTG predmet. Prošle godine, otprilike u ovo vreme, najređa Magic The Gathering karta Black Lotus prodata je na aukciji za vrtoglavih 150 hiljada dolara. Za kolekcionare, očigledno, ne postoje novčane granice.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.