Card Games

Pjotr Glogovski najbolji na Magic: The Gathering Mythic Championship VII

Jeskai Fires je bio navodno najbolji špil pre početka Mythic Championship VII, ali je Jund Sacrifice koji je pilotirao Pjotr “Kanister” Glogovski osvojio šampionsku titulu na gorepomenutom Magic: The Gathering turniru.

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja osvajanja trofeja na Mythic Championship turnirima tokom sezone u 2019. godini, Kanister je bez izgubljene partije osvojio šampionsku titulu na sedmom turniru zaradivši pri tom i 100.000 dolara.  Uz titulu dolazi i zagarantovano mesto na Magic World Championship.

Prvog dana Kanister je imao buy in ali to nimalo nije obezvredilo njegovu žrtvenu mašineriju špila sa kojim je dominirao svoje protivnike u svakom krugu. Tokom trećeg dana on je nekoliko puta bio u situaciji da izgubi ali je uz pomoć Fae-Cursed King, Cauldron Familiar, Witch’s Oven i Mayhem Devil uspeo da se svaki put izbori sa protivnicima.

Mythic Championship VII Top 8

Mythic Championship VII Top 8

Na turniru je učestvovalo 67 najbolji MTG igrača na svetu koji su se okupili da odmere snage na poslednjem Mythic Championship turniru u sezoni 2019. godine. Po prvi put od izlaska Throne of Eldraine seta, na turniru se prikazala balansirana meta bez Field of the Dead, Oko, Thief of Crowns, Veil of Summer i Once Upon a Time.

Pobeda Glogovskog na ovom turniru mu obezbeđuje mesto na Magic World Championship gde će imati priliku da se takmiči za deo nagrade od 1 milion dolara.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.