Boardgames

Nedeljne vesti 29.3. – 5.4.2019: London zove! Imate li kartu?

Dok možda tek počinjete da planirate ovogodišnja putovanja, letovanja i zimovanja, dozvolite da vam predložimo nekoliko destinacija. Prva je London, glavni grad Velike Britanije, znate već – Pikadili, Trafalgar i tako to. Ali, moraćete sami da se snađete za prevoz. Onda skoknite do ”jedne daleke galaksije” i ponesite sa sobom gomilicu plastičnih figura, dok ako pripadate Treki taboru spremite prstiće da gurkate svoj klingonski brod. Ako želite nešto da vam prodrma krv u žilama, imamo jednu horor turu u Parizu, a na kraju tu je i klasično letovanje sa morem, plažama i praistorijskim stvorenjima.

Prelistajte naš katalog u nastavku.

Ticket to Ride: London

Ticket to Ride: London

Vođeni uspehom Ticket to Ride: New York, iz Days of Wonder su najavili još jednu umanjenu verziju svoje popularne igre sa vozićima. Ovoga puta putujemo u London tokom ’70-ih godina prošlog veka, gde ćemo povezivati poznate lokacije britanske prestonice ne vozovima, već autobusima. Za igranje Ticket to Ride: London vam ne treba nijedna prethodna TTR igra, a jedna partija traje svega 15 minuta. Igra će se naći u prodaji tokom juna, po nešto nižoj ceni od originala.

Star Trek: Conflick in the Neutral Zone

Star Trek: Conflick in the Neutral Zone

Živite dugo, prosperirajte i spičite diskove po stolu. To je tema nove Star Trek igre iz Wizkids. Igra koju je dizajnirao Majk Eliot (Thunderstone Quest) će igrače postaviti u uloge komandira Klingonske flote. Diskove (tj. brodove) gurkaćete i spičavati/flikovati unaokolo kako biste sakupljali resurse ili se borili protiv drugih brodova. Star Trek: Conflick in the Neutral Zone izlazi ovog leta.

Oceans (PHOTO: Kalchio (BGG))

Oceans (PHOTO: Kalchio (BGG))

North Star Games je najavio novu, nezavisnu igru iz serije Evolution, pod imenom Oceans. Kao i druge igre iz serije, Oceans pred igrače stavlja zadatak da vode evoluciju svojih izabranih životinjskih vrsta kroz vreme, trudeći se da maksimizuju njihovu spremnost za prirodu i okruženje dodajući im adaptivne osobine. Mesto odigravanja svega ovoga se premestilo u vodu, tačnije okeane, a glavni izvor hrane je plankoton. Ilustracije je radila Ketrin Hamlinton čije su vodene boje postale zaštitni znak Evolution serije igara. Igra je uspešno finansirana preko Kickstartera sa dostavom u septembru. Nakon toga će stići i u prodavnice.

Star Wars Legion: Clone Wars

Star Wars Legion: Clone Wars

Velika igra sa minijaturama, Star Wars: Legion, dobija novi osnovni set. Fantasy Flight Games je za jesen najavio The Clone Wars Core Set koji se može kombinovati sa svim dosadašnjim sadržajima za Legion, ali se može igrati i potpuno samostalno. Tridesetak minijatura u kutiji pripadaju Galaktičkoj Republici i Separatistima, kojima komanduju Obi-Van Kenobi, odnosno general Grivus (koji se može sklopiti na tri načina). Kao i dosadašnje Legion kutije, i u ovoj figure nisu sastavljene niti ofarbane, a cena će se biti ista kao i za originalnu igru.

Abomination: Heir of Frankenstein

Abomination: Heir of Frankenstein

Plaid Hat Games tvrdi da je pravo vreme za takmičenje u kreiranju monstruma. Abomination: The Heir of Frankenstein je smeštena 20 godina nakon događaja u klasičnom romanu i stavlja igrače u ulogu (ludih) naučnika koji pokušavaju da konstruišu (lude) kreature koje će možda oživeti i time zadovoljiti njihovog misterioznog benefaktora. Igrači postavljaju svoje pomoćnike svuda po Parizu u potrazi za novim naučnim otkrićima a isti kopaju i po groblju zbog potrebnih “rezervnih delova”. Plaid Hat Games je izlazak ovog naslova najavio za leto.

Star Wars Armada: Rebellion in the Rim

Star Wars Armada: Rebellion in the Rim

Ovonedeljne vesti zatvaramo još jednim svemirom. Fantasy Flight Games sprema drugu po redu kampanju za Star Wars: Armada, koja će ovoga puta biti smeštena na sam obod galaksije gde će igrači morati da se priklone Imperiji ili Pobunjenicima. Dvanaest novih kartica sa ciljevima, odnosno 11 kampanjskih ciljeva donose puno prilika da ovaj konflikt drugačije doživite, dok će vaša flota postajati moćnija kako teku bitke. Star Wars: Armada – Rebellion in The Rim izlazi ove jeseni.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.