Boardgames

Nedeljne vesti 28.12. – 4.1.2019

Zima je malko stegla. Ali kažu da ako računate u glavi i baratate brojkama da ćete se utopliti. Zato ove nedelje imamo novu igru Frajdmana Frisea Futuropia kao i novo eksploatisanje The Walking Dead brenda. Tu je i super-brzo trkanje sa ježom u Battle Racers kao i malo kockanja i trgovanja u luci. Za svaku specijalnu pahulju po nešto.

Precious Cargo

Precious Cargo

Preko sedam mora… i još sedam mora, iz Winning Moves Games stiže Precious Cargo. Ovo je igra za dva igrača u kojoj ćete graditi brodiće, prevoziti dobra i pokušavati da budete bolji trgovac od svog protivnika. Sa lepim, drvenim komponentama, povoljnom cenom i (nadamo se) jednostavnim pravilima, deluje kao fina porodična zanimacija. Igra će se u slobodnoj prodaji naći tokom narednih meseci.

Something to Fear

Something to Fear

Skybound Entertainment nastavlja da bombarduje tržište zombijima, Rikom Grajmsom i ostalom kompanijom. Izdavač je najavio kartašku igru za dva do pet igrača The Walking Dead: Something to Fear, u kojoj će igrači morati da prave privremene saveze dok istovremeno pokušavaju da se izbore za mesto vođe grupe. Izgled igre će se zasnivati na TWD stripovima, pa je i nešto koloritniji, a distribucija ka prodavnicama će biti tokom prvog tromesečja ove godine.

Sonic The Hedgehog: Battle Racers

Sonic The Hedgehog: Battle Racers

Sledećeg meseca idemo brzo, jer iz Shinobi 7 dolazi igra Sonic the Hedhehog Battle Racers. Finansirana prošle godine putem Kickstartera, igra će fanovima dati priliku da se trkaju u ulogama plavog ježa i drugara, sakupljaju prstenje na stazi i prave svoje trke i prepreke. Pored osnovne igre u kojoj dolazi 10 segmenata i četiri minijature, biće objavljena i mini ekspanzija u kojoj se dobija negativac Dr. Eggman, kao i nekoliko novih delova za staze, a mesec dana nakon izlaska stiže i Shadow mini ekspanzija. Osnovna igra izlazi 7. februara.

Thrown

Thrown

WizKids je najavio da će objaviti novi igru Adama Portera (Pikoko). U Thrown ćemo rolati kockice u četiri boje i tako se u neku ruku kartati – ovo je u stvari klasična igra Dama/Srca/Bridža u kojoj neko pozove boju i ostali igrači ga prate, samo ovoga puta kockicama i dodatnim moćima koje mali špil karata dodaje. Thrown će se tokom februara naći u prodaji.

Futuropia

Futuropia

Nova igra Frajdmana Frisea, Futuropia, u izdanju Stronghold Games stiže u prodavnice tokom januara. Ovo je ekonomska igra građenja civilizacija koja je, kako se navodi, bez uticaja sreće, Igrači će stvarati savršenu utopiju u kojoj niko neće morati da radi i svi će se baviti svojim omiljenim hobijima. Koreni i ideje u igri su iz tamnih klasičnih utopijskih i naučnofantastičnih knjiga i filmova a ime dizajnera obećava ozbiljnu aktivnost moždanih ćelija.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.