Boardgames

Dizajner Warhammera se vraća fantaziji sa novom igrom Warlords of Erehwon

Rik Pristli, britanski veteran dizajna ratnih igara je otkrio detalje o svojoj novoj fantazijskoj ratnoj igri sa minijaturama.

Warlords of Erehwon je Pristlijev novi projekat koji stvara u saradnji sa Warlord Games. Sa ovim izdavačem ovaj dizajner ima dugogodišnju saranju tokom koje je kreirao (ili sarađivao na stvaranju) igara poput Bolt Action, Beyond the Gates of Antares i Black Powder. Pre toga on je radio na stvaranju Warhammer Fantasy Battles, Warhammer 40.000 i The Lord of the Rings Strategy Battle igrama.

Warlords of Erehwon

Warlords of Erehwon

Svet ove nove igre sa minijaturama zvuči i izgleda kao poznata teritorija za Pristlija jer se sastoji od jedinica ljudi i monstruma, živih i mrtvih, koji se sukobljavaju u svetu sa elementima mitologije i magije. Igra je bazirana oko bandi koje se sastoje od 20-30 modela na svakoj strani, gde se u jednom odredu može naći od 5-10 modela. Sem njih u bande se mogu draftovati i moćniji entiteti kao što su ratne mašine, vozila ili veći monstrumi. Akcija se odvija na 6×4 stope tabli, a osnovnu mehaniku pokreće desetostrana kockica. Warlord Games tvrdi da ova mehanika održava brz tempo igre.

Iako igra podržava standardne sukobe dve armije do istrebljena uz pomoć taktičkih manevara, ovaj format bandi je podoban i za igranje bazirano na scenarijima. Warlords of Erehwon osnovna knjiga pravila je dostupna za naručivanje kao i starter set i dve bande.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.