News

CMON zabeležio velike gubitke

CMON je objavio finansijski izveštaj za treći kvartal 2018. godine i… ne ide im baš sjajno.

Naime, kompanija je u gubicima od 4.1 milion dolara za period od 9 meseci, do septembra ove godine. Ovo je dovelo i do pada vrednosti akcija firme koje su sada čak 30% jeftinije nego prošle godine.

Kao najveći problem javlja se neočekivani pad prihoda kroz KickStarter platformu, koju ova firma već godinama koristi kao neku vrstu preordera, kao i povećana potrošnja za prisustvo na konvencijama, gde je poznato da CMON ima jedne od najskupljih štandova na najatraktivnijim lokacijama. Po pitanju Kickstartera, CMON je prošle imao manji broj projekata nego ove godine, ali ni jedan od njih nije imao manju vrednost od milion dolara, dok je Zelena Horda pokupila preko 5 miliona zelenih novčanica. Kao kontrast tome, 2018. godina je donela mnogo manji broj bekera, kao i dva projekta sa tek šestocifrenim brojevima.

Ostaje da vidimo da li je problem nešto na šta će CMON morati da obrati pažnju i smanji troškove, jer je došlo do prezasićenja tržišta, ili samo kratkotrajni trend koji će već naredne godine da se izgubi, a novi Zombicide ili Langov dudes-on-map doneti neverovatne svote novca.

Categories: News

Tagged as:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.