Boardgames

YouTube kanal sa sjajnim pogrešnim pravilima za društvene igre

Screenshot: The Dragon's Tomb

Screenshot: The Dragon’s Tomb

Džef Kornberg ima YouTube kanal pod imenom The Dragon’s Tomb. Ovaj kanal ne odskače od ostalih kanala koji objavljuju video materijal sa objašnjenjima pravila društvenih igara.

Kao i svi drugi kanali tog tipa, Kornberg objašnjava pravila polako sa prijatnim glasom sa čestim prelascima na tablu, figure, karte i ostale komponente igre. Ono po čemu se Kronbergov kanal razlikuje je da su sva upustva i objašnjenja za igre potpuno izmišljena.

Kronberg je počeo da objavljuje materijal pre dva meseca i to sa uputstvom za igranje klasika Settlers of Catan. Kako ovaj momak objašnjava “igra je fokusirana oko ekscentričnog milijardera, gospodina Katana, koji želi da sazida toranj”. Mnogima je sada jasno da to nisu pravila Settlers of Catan. Ali su možda trebala da budu?

Sem Settlers of Catan, Kronber je do sada na svom kanalu objavio uputstva  za Ticket to Ride, Codenames, Carcassonne, Twister i Cards Against Humanity.

Nenametljiv izgled kanala služi kao kamuflaža u sidebar delu YouTube platforme, tako da korisnici koji traže uputstva za određenu igru ni ne slute šta ih čeka kada kliknu na njegov video. Možda i odluče da dotičnu igru odigraju na njegov način.

Divimo se mašti gospodina Kronberga, jer kako Danko kaže, “treba puno mašte da osmisliš nova pravila za postojeće komponente, koje nemaju nikakve veze sa originalom. Bez obzira koliko su besmislena.”

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.