Boardgames

Nedeljne vesti 18.5. – 25.5. 2018

Kako reče nekada uvodna špica za onaj fenomenalni Megas XLR, ”svi vole velike robote”, pa nije ni čudo što posle odlične video igre dolaze i za naše stolove. Međutim, ako volite velike društvene igre, onda ćete želeti da razbijete kasicu-prasicu za džinovski Azul. Ipak, ove nedelje nisu samo ogromne igre u pitanju, pa se tu našlo i nekoliko malih igara sa kartama. Bacite pogled u nastavku…

Battletech

Battletech

Vreme je došlo da se osveži stona skirmiš igra sa minijaturama, čitaj mekovima. Catalyst Games je spremio dva nova izdanja za novu generaciju Battletech generala. The Biginner Box će sadržati samo dva meka i jednostavna pravila koja će uvesti igrače u Battletech stono ratovanje. Kompletnije izdanje, A Game of Armored Combat, će sadržati više minijatura, 8 komada, kao i detaljnu knjigu pravila. Oba izdanja će biti bogata propratnim sadržajem u vidu eseja, novela i tehničkih podataka koje će igrače dodatno uvući u svet oklopnih borbi u tridesetom veku koja vec decenijama privlači igrače. Oba izdanja se očekuju u trećem kvartalu 2018. godine.

Lost Cities: Rivals

Lost Cities: RivalsVeoma popularni i solidno rangirani Lost Cities, koji je kartična igra za dvoje, dobija svoje novo, prošireno izdanje u kome će moći da uživa četiri igrača. Iako je bilo pokušaja da se napravi verzija za više igrača – Lost Cities: Board Game, generalni konsenzus je da se originalni doživljaj u ovoj igri izgubio. Lost Cities: Rivals potpisuje Dr. Reiner Knizia, i obećava da će zadržati originalnu formulu i da će je razraditi za više igrača. Očekivani izlazak ove igre je u avgustu ove godine.

Maiden's Quest

Maiden’s Quest

Maiden’s Quest u izdanju WizKids nam priča priču o svim onim damama koje princ na belom konju nije stigao da spase ili su, hvala lepo, sasvim sposobne da same slome po koju goblinsku lobanju na putu do izlaza iz memljivog čarobnjakovog tornja. Na igri radi Ken Šanon (Approaching Dawn: The Witching Hour, Tournament at Camelot) a očekivani izlazak igre je u junu 2018. godine, po pristupačnoj ceni.

 

War Chest

War Chest

AEG sprema za ovo letu jednu ”drevnu igru nedavno ponovo otkrivenu i u kutiji dostojnoj kraljeva”. War Chest u svom kartonskom kovčežići krije apstraktnu glavolomku za 2 do 4 igrača, u neku ruku šah od šestougaonih polja na koja igrači pokušavaju da postave što više vojnika-žetona svoje boje. Jednostavna za učenje, igra bi trebalo da bude interesantna i publici koja inače ne igra društvene igre, a da li je tako videćemo u julu kada War Chest stigne u prodavnice.

Azul Giant Edition

Azul Giant EditionIgrali ste vi taj Azul, čitali našu Azul recenziju i baš vam je super da se igrate keramičara u Lisabonu. Samo kada bi igra bila – malo veća? Nedavno najavljeni Azul Giant Edition je dvostruko veći, ali i mnogostruko skuplji i dolazi u koferu. Next Move Games za ovo specijalno izdanje igre traži 300 dolara i postavio je sistem pretprodaje sa naglaskom da, ako ne sakupi 500 zainteresovanih, neće štampati igru. Ne znamo za vas, ali mi nekako vidimo sebe kako, jednog dana u penziji, umesto domina igramo Azul na Tašmajdanu.

King's Struggle

King’s StrugglePosle igre za kraljeve i igre koju samo kraljevi mogu da priušte – jedna i u kojoj igrate kao kralj. King’s Struggle dolazi krajem leta iz Wizkids i biće igra intrige i sakupljanja setova karata za 3 do 6 igrača. Tokom sedam rundi, sakupljaćete karte na osnovu njihovih specijalnih sposobnosti, ali i pokušavati da sklopite dil ili blefirate ostale za stolom. Ova mala igra će imati i nešto nižu cenu, a očekuje se u septembru.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.