Boardgames

Nedeljne vesti 27.4. – 4.5. 2018

Stigoše i ovonedeljne vesti. U nedelji kada smo slavili International Tabletop Day i kada smo se igrali kao nikada do sada. Malo preuveličavamo naravno… U novom izdanju vesti čitajte o novom porodičnom naslovu Stonemaier Gamesa, novoj ediciji Arboretuma, pingvinima, indijancima i orcima. Uživajte!

My Little Scythe

My Little Scythe

Znate kako kažu – prijateljstvo je magija (a magija je jeres! prim. Svemirski Marinac). Takva magija stiže i u odlični Scythe u nečemu što na prvi pogled deluje kao zakasnela prvoaprilska šala, ali i sasvim zanimljiva ideja. My Little Scythe, originalno print n play naslov koji je ovenčan nagradom, je igra kojom će Stonemaier Games pokušati da približi svoju kompleksnu igru mlađim generacijama. Ova porodična igra postavlja igrače u uloge slatkih životinjica kraljevstva Pomme koje putuju magičnom zemljom i pokušavaju da sakupe barem 4 od 8 trofeja. Akcijama pravite prijateljstva, pite, učite magije i prenosite dragulje, a igra će u prvom izdanju biti štampana u ogrničenoj količini. Pretprodaja je u toku, a datum izlaska igre je 17. avgust.

Wendake

Wendake

Renegade Game Studios je najavio naslov Wendake za jesen ove godine, posle njegove premijere na Gen Con sajmu. Ova igra je svoju premijeru imala na Essenu 2017 od strane italijanskih izdavača Placentia Games i Post Scriptum. Ova igra za do 4 igrača je klasičano skupljanje resursa i kontrolisanje teritorija dok je za temu uzeto indijansko pleme i njegov dnevni život,

 

Ravage: Dungeons of Plunder

Ravage: Dungeons of Plunder

Autori brojnih RPG knjiga, Modiphius, objavili su svoju novu društvenu igru. Ravage: Dungeons of Plunder će vas postaviti u uloge ultrakompetitivnih orkova, predstavnike četiri plemena, sa zadatkom da zajedno odete u dubine pećine i donesete mastan loot. Ili se međusobno pobijete. Ili pokušavate da nadmudrite igru. Sve zavisi od toga šta izaberete, a ova primarno co-op igra nudi modularne table i veliki broj questova koji bi trebalo da zaokupe igrače na duže staze. Igra je trenutno u prodaji na Modiphius sajtu po ceni od 40€.

Arboretum

Arboretum

Renegade Game Studios je najavio da će objaviti novu ediciju Den Kasarove strateške kartične igre Arboretum. Ovaj naslov je prvi put objavljen 2015. godine od strane Z-Man Games. Za ilustracije u novom izdanju je zadužena Bet Sobel (Viticulture, Lanterns, Herbaceous). Pravila igre će ostati ista a jedine promene će se desiti na polju vizuelnog izgleda karata da bi igra bila pristupačna ljudima koji ne prepoznaju boje. Izlazak igre je najavljen za jesen.

 

Pyramid of Pengqueen

Pyramid of Pengqueen

Šta bi bilo da je Indiana Džons bio pingvin? Pa, verovatno ne bi bio snimljen četvrti film, ali bi to izgledalo otprilike kao Pyramid of Pengqueen iz Brain Games. Ovaj izdavač izgleda baš voli pingvine i igra je duhovni nastavak njihove urnebesne ”spiči pingvina” igre Ice Cool. Kako bi i ovo bila potpuno blesava igra, tabla je namagnetisana i stoji vertikalno (!), a jedan igrač igra u ulozi mumije dok njegova četiri drugara pokušavaju da zbrišu iz piramide. Koliko će blentava biti ova nova igra videćemo u julu.

Dominations

Dominations

Dizajnerski par Olivije Melison i Erik Dubus, koji stoji iza uspešnog naslova Museum, se okrenuo klasicnoj strateskoj igri civilizacija. Njihov svež pristup klasičnoj temi uključuje dobro poznato razvijanje imperije tokom vekova sa trouglastim dominama pomoću kojih igrači dobijaju populaciju, znanje i tehnologije. Igru će ilustrovati Florian Stitz (Dungeons & Dragons, Pathfinder). Holy Grail Games planira da Dominations startuje Kickstarter kampanju tokom juna.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.