Boardgames

PopCap osnivač formirao novi studio Forbidden Games

Dva veterana industrije video igara su udružile snage i osnovali kompaniju Forbidden Games koja će kreirati društvene igre.

Džejson Kapalka je jedan od osnivača i glavni dizajner igara u kompaniji PopCap, poznatoj po video igrama Bejeweled, Peggle i Plants vs. Zombies. On je udržio snage sa Glenom Droverom, osnivačem Eagle Games i dizajnerom mnogobrojnih društvenih igara među kojima su i stone verzije Railroad Tycoon i Age of Empires III.

“Osnivački moto PopCap firme je bio jednostavan”, objasnio je Kapalka. “Tretirati takozvane lagane igre ne kao prolaznu zabavu već kao kvalitetne i dobro izrađene AAA naslove.” Cilj nove firme, Forbidden Games, je sličan. Učiniti početničke društvene igre pristupačne, elegantne i sa dovoljno dubine da bi bile privlačne novim licima u hobiju kao i hardkor igračima.

Prva tri najavljena naslova su Railroad Rivals, Racoon Tycoon i Extraordinary Voyages: Pirates. Sve tri igre su planirane za drugu polovinu 2018. godine a na njima će raditi neki od najboljih ilustratora, uključujući i neke koji su radili za Dizni.

Railroad Rivals

Railroad Rivals

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.