Boardgames

Nedeljne vesti 10.11. – 17.11. 2017

Za ovu hladnu novembarsku nedelju izabrali smo nekoliko vesti koje će vas sigurno zagrejati. Možda najveće vesti ove nedelje su da Wizards of the Coast i Rob Davio rade na Betrayal Legacy igri i da Necromunda: Underhive iz kuhinje Games Workshop konačno ima datum izlaska. Tu je još jedna igra smeštena u Warhammer 40.000 univerzumu, Gretchinz!, kao i ekspanzija za Age of Thieves i Wakening Lair.

Gretchinz!

Gretchinz!

Dizajneri prošlogodišnjeg hita Captain Sonar su najavili svoj sledeći projekat. Roberto Fraga i Johan Lemonier rade na igri pod imenom Gretchinz!, kartičnoj trkačkoj igri smeštenoj u naučnofantastični svet Warhammer 40.000. U ovoj brzoj igri, koja traje dvadesetak minuta, igrači biraju Gretchin Klan i vozilo a zatim se trkaju uz pomoć dvostranih karata koje omogućuju igračima da izvode manevre, napade i postavljaju prepreke protivniku. Igru je ilustrovao Albert Montejs a u prodavnicama će se pojaviti sledećeg marta.

Wakening Lair

Wakening Lair

Rather Dashing Games je najavio Wakening Lair, brzu. kooperativnu jurnjavu kroz podzemlje, na kojoj su radili Majk Riči i Grant Vilson (Element, Hafid’s Grand Bazaar). U ovoj igri za 2-6 igrača, učesnici će moći da izaberu jednu od 9 klasa koju će povesti u dubine tunela. Pošto igrači nakupe dovoljno blaga i opreme očekuje ih Monstruozni Teror na kraju lavirinta, koji se budi nasumice, te će svaka igra biti jedinstveno iskustvo. Ova brza kartična igra će stići u martu iduće godine.

Betrayal Legacy

Betrayal Legacy

Na PAX Unplugged sajmu, Wizards of the Coast su najavili izlazak Legacy verziju njihove popularne horor igre Betrayal at House on the Hill. Na igri radi, a ko drugi do Rob Davio, koji je zaslužan za Pandemic i Risk Legacy varijante igara, kao i za originalni Betrayal at House on the Hill. Legacy verzija ovog hita će kombinovati koncepte kooperativne igre iz originala u kojoj igrači istražuju ukletu kuću sa pričom koja se razvija kroz više igračkih sesija, gde akcije igrača imaju konsekvence na buduće događaje u igri. Betrayal Legacy je najavljen za jesen 2018. godine.

 

Age of Thieves: Masters in Disquise

Age of Thieves: Masters in Disquise

Master of Disquise, prva ekspanzija za Age of Thieves, uskoro stiže po navodima Galakta Games. Ekspanzija je premijerno prikazana na Essen Spiel 2017 sajmu. U Age of Thieves igrači simultano biraju akcije za svoje grandiozne lopove smeštene u clockpunk (!) svetu. Svaki lopov, naravno, ima specijalne i jedinstvene veštine koje mu pomažu da upadne u imperatorovu palatu, ukrade čuveni dijamant i izvuče se neopaženo. Dodatak Masters of Disquise dodaje dva nova karaktera, nova pravila i mehanike. Igrači će moći da se šunjaju kroz Undercity i imaće na raspolaganju Burglary karte. Age of Thieves: Master of Disquise se očekuje u decembru 2017. godine.

 

Necromunda: Underhive

Necromunda: Underhive

Posetioci Essen Spiel 2017 sajma su imali prilike da testiraju Necromunda: Underhive tokom trajanja sajma. Games Workshop je konačno objavio datum izlaska redizajnirane igre. Zajedno sa igrom će biti dostupan i dodatak Necromunda: Gang War, koji sadrži materijal za kampanjsko igranje kao i detalje za dodavanje 3D terena u igru. Više detalja o igri možete pronaći ovde, a igra u prodavnice stiže 25. novembra.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.