Boardgames

Nedeljne vesti 09.06. – 16. 06. 2017.

Izgleda da imamo novi trend. Rešavanje detektivskih slučajeva, na ovaj ili onaj način, će obeležiti ovu godinu. Samo ove nedelje imamo najavu dve igre koje će nam pokazati kako je teško biti policajac. Wizkids i Fantasy Flight Games imaju po jednu policijsku priču  – Deadline i Whitehall Mystery , dok nam Bruno Fajduti obećava pet različitih igara uz pomoć samo jednog špila karata u pakovanju pod imenom Junggle.

Analitičari i direktori prodaje u Steve Jackson Games su zaključili da nema dovoljno Munchkin i Munchkin brendiranih igara na tržištu. Zbog toga je tu Munchkin Lite. Wizkids je takođe u saradnji sa Wizards of the Coast spremio gomilu proizvoda vezanih za novu liniju Tomb of Annihilation, među kojima i društvenu igru pod istim imenom. Među prethodnim naslovima iz Wizkids serije D&D društvenih igara nije bilo nekih velikih promašaja, te nas stvarno zanima kako će ova nova igra funkcionisati.

O ovome i još nekim novitetima pročitajte u nastavku:

Deadline

Deadline

WizKids je najavio prinovu na tržištu detektivskih društvenih igara – Deadline. Ovo je kartična igra u kojoj igrači, smešteni u Nju Jork 30tih godina prošlog veka, rešavaju 12 slučajeva. Za razliku od ostalih igara ovog žanra, igrači ovde tragaju za informacijama i dokazima kopajući po špilu karata. Najavljeni izlazak ove igre je u julu 2017. godine.

Junggle

Junggle

Z-Man Games je najavio novu igru pod imenom Junggle. Ne, nije greška u pisanju. Igru su dizajnirali Bruno Fajduti i Anja Vrede. Izdavač obećava 5 različitih igara u jednoj kutiji , za 2 do 10 igrača, za koje se koristi samo jedan špil karata i jedna posebna karta koja pokazuje hijerarhiju svih životinja. Datum izlaska ove igre trenutno nije poznat.

Munchkin Lite

Munchkin Lite

Steve Jackson Games je pripremio Munchkin Lite, koji je stesana verzija njihovog klasika u kome ubijamo, krademo i ponovo radimo to isto. Lite verzija će zadržati i ukus i miris starije, deblje verzije igre ali će zauzimati manje prostora na stolu i biće perfektna za 3-4 igrača koji žele jednosatnu zabavu. Ilustracije je, naravno, radio Džon Kovalic a izlazak igre se očekuje u oktobru 2017.godine.

Dicey Peaks

Dicey Peaks

Posle uspešne Kickstarter kampanje, igra firme Calliope Games, Dicey Peaks stiže i u prodavnice. U ovoj igri 2-6 igrača se nalaze u ulozi avanturista i planinara koji se takmiče ko će prvi stići na čuveni vrh Yeti planine. Igrači će bacati kockice i pažljivo kontrolisati dostupni kiseonik dok ih iza svakog brdašca čekaju dlakavi jetiji.  Prvo izdanje se u Americi očekuje u avgustu 2017. godine.

Tomb of Annihilation

Tomb of Annihilation

Wizkids je najavio novu liniju Dungeons & Dragons proizvoda, baziranih na najnovijoj priči iz Forgotten Realmsa. Pored ostalih igara  i dodataka, biće izdata i društvena igra Tomb of Annihilation, koja će biti u duhu njihovih prethodnih izdanja, Castle Ravenloft, THe Legend of Drizzt, Wrath of Ashardalon i Temple of Elemental Evil. U ovoj igri, 2-5 igrača istražuju džungle Čalta i Grobove Devet Bogova na krajnjem jugu Forgotten Realmsa. Igra će biti dostupna u dve verzije – standardna i premijum. Premijum edicija igre će imati ofarbane figure, dok će standardna vezija imati jednobojne figure. Igra će u prodavnicama biti dostupna u avgustu 2017. godine.

Whitehall Mystery

Whitehall Mystery

Fantasy Flight Games je najavio igru Whitehall Mystery, koja će biti nezavisna igra u Letters From Whitechapel seriji. U ovoj igri 2-4 igrača su u ulozi policajaca iz Novog Skotland Jarda koji tokom 1888. godine pokušavaju da uhvate Džeka Trboseka (koji može biti jedan od igrača). Whitehall Mystery je igra puna istorijski tačnih lokacija i karaktera a takođe može biti upotpunjena nekim elementima iz igre Letters From Whitechapel i njene ekspanzije Dear Boss. Igra će biti dostupna u prodavnicama u trećem kvartalu 2017. godine.

Imhotep: A New Dynasty

Imhotep: A New Dynasty

Popularna igra kontrole teritorija u Egiptu, Imhotep,  dobija dodatak. Kosmos je najavio da će se ekspanzija zvati Imhotep: A New Dynasty i da će sadržati 5 novih lokacija, 14 novih market karata, 56 pločica i 4 kočije. Ekspanzija se očekuje u evropskim prodavnicama u oktobru 2017. godine.

2 replies »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.