Boardgames

IDW Games najavio partnerstvo sa Atarijem

Svedoci smo prebacivanja modernih PC i konzolnih igara na naše stolove, u vidu društvenih igara. Doom, Dark Souls, Bloodborne pa čak i League of Legends su već rekreirane u vidu društvenih igara. Adrenaline je, sa druge strane, originalna tvorevina Czeh Games Edition, koja pokušava da dočara brzinu i atmosferu FPS komjuterskih igara.

IDW Games je potpisao ugovor sa legendarnim izdavačem Atarijem, koji im omogućava da izdaju društvene igre koje za temu imaju neke od legendarnih arkadnih naslova iz vremena buvara.

Prve tri potvrđene igre koje će se pojaviti na našim stolovima su Centipede, Asteroids i Missile Command. Centipede će prva biti objavljena, i to na jesen 2017. godine.

Na čelu ovog projekta se nalazi jedan od kreatora Dead of Winter i Dead of Winter: The Long Night igara, Džon Gilmor, koji je za ove adaptacije odabrao tim sastavljen od mladih snaga iz industrije društvenih igara.

IDW Games, poznat, između ostalog po izdavanju japanske mikro igre Machi Koro, je u saopstenju naveo da će se ove tri najavljene adaptacije arkadnih igara drastično razlikovati jedna od druge.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.