News

Sengoku Basara

U vreme zaracenih provincija u feudalnom Japanu, vladali su lordovi (Daimyo) koji su bili u stalnom medjusobnom konfliktu za prevlast i titulu buduceg ujedinitelja i cara Japana.

To su  Takeda Shingen iz Kaia, Sanada Yukimura, Uesugi Kenshin iz  Echiga, Azai Nagamasa iz Omia, Tokugawa Ieyasu iz Mikawe i mnogi drugi…

Iznenada se pojavljuje mladi azurni general pod imenom Date Masamune – One-Eyed Dragon, predvodeci armiju lojalnih konjanika koji zeli glavu Ode Nobunage – The Sixth Devil King.

Ukratko, moderno, nasvirano peglanje u feudalnom japanu, sa ratnim lordovima sa specijalnim mocima. Nije ni cudo da je tako, jer je ova anime serija radjena po istoimenoj igri za PSP, koja je dozivela dva nastavka.

Ovu polusezonsku seriju (12 epizoda) je potpisao Production I.G., koji se vec bavio tematikom pretvaranja igara u anime serije ( King Of Fighters).

Serija oslikava, verovatno one aspekte ratnih lordova, koji nisu dovoljno istrazeni u igri (nisam je igrao), tako da fanovi igre, verovatno imaju kompletan uvid u “dramu” njihovih omiljenih karaktera.

Ono sto je mene zanimalo je, koliko je pitka serija. I stvarno jeste. Chips, sokic i sabijanje 12 epizoda koje su vrlo brze i lepo spakovane. Nema praznog hoda, glupih dijaloga i ostalih zurenja u protivnika po 10 minuta pre no sto se medjusobno napadnu.

Ali zato ima ratnih poklica, koji su toliko dugacki da bi samo oni mogli da ubiju protivnika nespremnog na prijave odavanja pocasti – gospodaru, zemlji, zeni, nerodjenom detetu, osecanjima i tako dalje i tako dalje…..

Takodje, jebesh anime akcionu seriju u kojoj glavni protagonisti ne najavljuju svoje specijalne poteze i ostale trademark  (TM) udarce u velikom stilu….

Sve to je pametni tim Production I.G.-a upakovao u sweet j-metal rock zvuk koji ide uz ovu igru / seriju, uz odlicnu animaciju.

Sve u svemu pitko i preporucujem ali samo za oneshot gledanje.

Inace, najavljena je i druga sezona serije…..moz’ misliti…..

TV Series, 12 Episodes, 2009, Production I.G. Official Homepage

Solidna sedmica….

Categories: News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.