News

Nove RPG igre 05.11.2019: Nove avanture u Zvezdanim Stazama

Ove nedelje smo u znaku naučnofantastičnih svetova. Nightpath Publishing nudi još jedan sajberpank RPG, Entromancy. Modiphius Entertainment donosi nove avanture u svet Zvezdanih staza a Green Ronin nudi svoj višeplanarni svet Threefold za Modern Age RPG. Više o ovim naslovima čitajte u nastavku.

Treefold

Treefold

Green Ronin je objavio novi kampanjski svet pod imenom Threefold koji je dizajniran za njihov Modern Age RPG. Ovaj sistem pokreće dva sveta rađena po popularnim intelektualnim svojinama: The Expanse, rađen po popularnim naučnofantastičnim romanima i World of Lazarus, rađen po nagrađivanoj grafičkoj noveli.

U Threefold svetu postoje razni svetovi koji su povezani kapijama. Postoje alternativne Zemlje, svetovi gde su zakoni fizike drugačiji i svetovi gde vladaju demoni. Igrači su u ulozi agenata jedne od moćnih fakcija u ovom svetu i bore se sa svakodnevnim problemima ili ucestvuju u specijalnim misijama u borbi za očuvanje balansa imeđu Vitane, Divine Empire i Nighthost. Ako ste zainteresovani možete skinuti Threefold Quickstart Rules besplatno. Ako vam se ovaj svet svidi, knjigu Threefold možete kupiti na DriveThru RPG.

Star Trek Adventures: Strange New Worlds Compendium Vol. 2

Star Trek Adventures: Strange New Worlds Compendium Vol. 2

Modiphius Entertainment je objavio detalje i na Essen Spiel 2019 prikazao tri nova izdanja za Star Trek Adventures RPGStrange New Worlds u tvrdom povezu sadrži 9 misija koje su nezavisne i možete ih igrati odmah i sad.

The Gamma Quadrant Sourcebook donosi informacije i detalje o Gama kvadrantu i bićima koja naseljavaju ovu regiju. Veći deo knjige je posvećen Dominionu i njihovim saveznicima. GMovi će naći i vodič za uvođenje karaktera za igrače koji nisu u Starfleet, kao i onima koji ne pripadaju Federaciji.

The Delta Quadrant Sourcebook će odvesti igrače u neistražene regije ovog kvadranta. U knjizi će se naći mnoge informacije o bićima i svetovima koje je otkrio U.S.S. Voyager. Da, tu su i Borgovi.

Entromancy

Entromancy

Sajberpank žanr dobija još jedan RPG sistem. U moru već etabliranih naslova svoje mesto traži i Entromancy u izdanju Nightpath Publishing. San Francisko u kasnom 21 veku je mesto i vreme dešavanja u ovom naslovu. Četvrt planete sada funkcioniše pomoću ceridiuma, novootkrivenog elementa. Ovaj element sem energije je doneo i evoluciju u ljudskoj rasi kao i magiju koja je do tada bila potpuno zaboravljena. Igrači će biti u ulozi karaktera koji će preživljavati u ovom tehnološki naprednom svetu punom magije, špijunaže, hakovanja i ostalih već viđenih futurističkih zanimacija. Ako vas zanima još jedan sajber sistem, možete Entromancy nabaviti ovde.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.