Boardgames

Nedeljne vesti 30.3. – 6.4. 2018

Dobrodošli u uskršnje izdanje nedeljnih vesti. Šarene vesti kao šarena jaja o šarenolikim tipovima društvenih igara.

Z-Man Games nastavlja sa serijom reizdanja i novih edicija proverenih igara sa početka ovoga veka. Naravno da je tu ponovo Knizijina igra Tai Mahal. Posle preživljavanja zombi apokalipse sa (ne)prijateljima u Dead of Winter, Isak Vega sprema Starhip Samurai u kojoj se bacio na feudalni Japan, jer je to sad moderno. Ali on ga je baš modernizovao te se u borbi za teritorije šibaju i masivni roboti. U svemiru. Koji su samuraji …

Pošto verujemo da ste svi završili sve misije i dodatke iz vaše kutije od 10 kila, pod imenom Gloomhaven (masno lažete, niste ni počeli Gloomhaven kampanju!), vreme je da u kolekciju dodate i ekspanziju.

Imamo i starter špilove po popularnim kućama za Gejmotron kartičnu igru, te mislimo da su ove nedeljne vesti jake kao vaša želja da se konačno skupite sa prijateljima i odigrate bar jednu misiju u Gloomhavenu.

Starship Samurai

Starship Samurai

Novi projekat Isaka Vege (Dead of Winter) kombinuje japansku istoriju sa sajfaj akcijom i masivnim robotima. Starship Samurai je teritorijalna kontrola sa četiri klana i robotima koji kada diplomatija zakaže moraju da pribegnu starom dobrom metalnom i laserskom pesničenju. Plaid Hat Games je ovu mešavinu Rising Sun i Gundama prvi put prikazao prošlog leta a po informacijama sa sajta, Starship Samurai će biti dostupan u prodavnicama uskoro.

Gloomhaven: Forgotten Circles

Gloomhaven: Forgotten Circles

Isak Čildres i Cephalofair Games su najavili ekspanziju za Gloomhaven, pošto, očigledno, materijal u osnovnoj igri nije dovoljan. Gloomhaven: Forgotten Circles sadrži 20 novih scenarija koji nastavljaju glavnu priču, 7 novih monstruma i 3 glavne zloće, 14 novih predmeta kao i novu klasu Aesther Diviner. Ovaj dodatak za monstruma od 10 kg će se u prodaji pojaviti na Essen Spiel 2018 sajmu.

Taj Mahal

Taj Mahal

Još jedan euro klasik nemačkog dizajnera Rajnera Knizije se vraća u novom ruhu. Ovog puta to je aukcijska igra  sa mirisom kontrole teritorija, Taj Mahal, smeštena u Indiju iz 18tog veka. Ova igra se prvi put pojavila 2000. godine i bila je preporučena od strane prestižne nagrade Spiel des Jahres. U novoj ediciji koju sprema Z-Man Games, pravila nisu dirana, te će igrači nastaviti da uživaju u jednostavnoj petlji Knizijinih aukcijskih igara: menadžment karata i pažnja da se ne ponudi previše zarad kontrole i uticaja na teritorije u kasnijim rundama igre. Taj Mahal nema određen datum izlaska ali se očekuje u trećem kvartalu ove godine.

Fae

Fae

Z-Man games sprema još jedno reizdanje. Nominovana za Spiel des Jahres nagradu 2003. godine, društvena igra Clans će postati Fae. Novo izdanje će biti smešteno u keltsko okruženje, a igrači će biti u ulogama druida koji se lomataju po magli začarane šume. Vaš zadatak će biti da ih ponovo okupite u grupu i započnete mistični ritual, a niste nam drugar ako ostalim igračima ne nadenete imena kao likovima iz Asteriks stripova.

 

 

Game of Thrones LCG: Intro Decks

Game of Thrones LCG: Intro Decks

Dok ljubitelji Gejmotrona nervozno grickaju nokte u iščekivanju finala serije (a i beše tu neka knjiga, jel da?), Fantasy Flight Games će nas podsetiti na Vesteros i vranu sa tri oka u novim izdanjima svoje kartaške igre. Game of Thrones: The Card Game, koji postoji već neko vreme, ove jeseni će se naći u prodaji kao 8 početničkih špilova koji pripadaju različitim fakcijama u GoT svetu. Svaki špil će imati 60 karata, 7 ”plot” karata, kartu fakcije kojoj pripada i agenda kartu, a prodavaće se po ceni od 15 dolara. Dobar i jeftin način da se uđe u ovaj LCG.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.